ROBURkor  Dienstverlening

Partner voor mens en organisatie

Mediation

Conflicten spelen er op allerlei gebied en op elk niveau, zowel in onze privé-situatie als op het werk. Komt u er onderling even niet meer uit, dan biedt mediation in vele gevallen een oplossing. ROBURkor biedt op beide terreinen professionele trajecten aan.

Mediation bij echtscheidingen

Perfecte relaties bestaan niet. Een open deur en nagenoeg iedereen zal zeggen dat dit logisch is en dat hij/zij zich er terdege van bewust is. Als een relatie ontstaat, houd je er geen moment serieus rekening mee dat deze wel eens op de spreekwoordelijke klippen kan lopen. Als dat dan toch blijkt te gebeuren, stort de hele wereld en alles om je heen bijna letterlijk in.

Toch moet je verder, voor jezelf, je kinderen, je werk, terwijl je behalve heel veel emoties ook nog een scheiding met alles erop en eraan af te wikkelen heb. Over de verwerking ervan hebben we het dan gemakshalve maar even niet, dat komt later wel denk je dan.Gelukkig zijn er deskundigen die gespecialiseerd zijn in het zoveel mogelijk in harmonie afwikkelen van een echtscheidingsproces. ROBURkor is zo’n organisatie. Onze taak tijdens het scheidingsproces is het overzicht te behouden. Het gaat uiteindelijk om de juiste focus, de juiste beslissingen en de wil om er samen uit te komen. 

Stap voor stap voeren wij die zaken uit die geregeld moeten worden, meer concreet:

- adviseren op financieel en fiscaal gebied
- opstellen convenant en ouderschapsplan
- verdeling van de woning
- verevening van de pensioenen
- overige verdelingen.

Samenvattend zorgt ROBURkor ervoor dat u en uw (ex-)partner met een schone lei kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk in uw leven. Scheiden is immers ook een nieuw begin.

 

 

Mediation bij (dreigende) arbeidsconflicten

Wanneer de werkgever iets wil dat de werknemer niet wil of andersom dan is er sprake van een (dreigend) arbeidsconflict. Vaak is er na onderling overleg tussen beide partijen een oplossing te vinden voor het (dreigende) arbeidsconflict. Komen beide partijen er onderling niet uit, dan biedt mediation vaak een uitkomst. 

Tijdens een mediation traject behartigen wij de belangen van beide partijen en is het hoofddoel om alsnog gezamenlijk tot een oplossing te komen, naar tevredenheid van beide partijen.